Σήμεια ενδιαφέροντος

Η κεντρική θέση της Σταλίδας στην Κρήτη και οι υποδομές του νησιού προσκαλούν για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Έχοντας τη Σταλίδα σαν βάση, ανακαλύψτε την Κρήτη με τις γοητευτικές πόλεις, τα γραφικά χωριά και το μαγευτικό τοπίο.

Μινωικό ανάκτορα Μαλίων
Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο ενός μοναδικού παλατιού, που μαρτυρά τον ένδοξο μινωικό πολιτισμό που άνθισε εδώ 4.000 χρόνια πριν και που ανέδειξε τα Μάλια σε σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο με ουσιαστική ισχύ και οικονομική δύναμη. Σε πεδινό σημείο, με ένα φυσικό λιμάνι στην ακτή του και το όρος Σελένα να υψώνεται από πίσω, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί τις ένδοξες μέρες αυτού του παλατιού.

Κράσι
Το ειδυλλιακό ορεινό χωριό Κράσι είναι το ανατολικότερο του νομού Ηρακλείου, με πληθυσμό 350 κατοίκων. Στη βόρεια πλευρά του όρους Σελένα και σε υψόμετρο 600 μέτρων, αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας με τον τεράστιο πλάτανο -ο γηραιότερος στην Κρήτη, όπως λένε με περηφάνεια - και με τις πέτρινες κρήνες, που παίρνουν νερό κατευθείαν από τις πηγές του βουνού. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη σκιά που χαρίζει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες! Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε στον φιλόξενο χώρο μιας από τις αρκετές ταβέρνες που σερβίρουν γνήσια κρητική κουζίνα από αγνά υλικά και απολαύστε ελληνικό καφέ ή ντόπια ρακή στα μικρά καφενεία.

  

Μοχός
Καθώς ανηφορίζουμε για το οροπέδιο Λασιθίου, συναντάμε το γραφικό αυτό χωριό, που διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, με τα μικρά δρομάκια, τις ανθισμένες αυλές και τα λευκά εξωκκλήσια, όπως αυτό της Παναγίας με τις εντυπωσιακές βυζαντινές εικόνες και τις τοιχογραφίες. Καθίστε και γευτείτε την κρητική φιλοξενία στη σκιερή πλατεία του χωριού για τον απαραίτητο ελληνικό καφέ ή ρακή ή για ένα αυθεντικό κρητικό πιάτο. Τα σαββατοκύριακα πιθανόν και να παρακολουθήσετε κάποιον κρητικό γάμο ή την παραδοσιακή (οργανωμένη) Κρητική βραδιά.

 

Οροπέδιο Λασιθίου
Αφήστε το τοπίο να σας γοητεύσει: με τους ορεινούς όγκους, τα καλλιεργημένα χωράφια, το σπήλαιο του Δικταίου άντρου και βέβαια τους γνωστούς ανεμόμυλους νιώθεις ότι ξεφεύγεις από τα πολύβουα τουριστικά θέρετρα κατευθείαν στην ηρεμία του κρητικού τοπίου, όπου η ζωή κυλά ακόμη σε αργούς, παλαιούς ρυθμούς. Οι εικόνες από τα αμπέλια και τους ελαιώνες διαδέχονται, καθώς ανηφορίζουμε, την πανοραμική θέα στον κόλπο των Μαλίων και στον κάμπο.

Ηράκλειο
Η γοητευτική, πολύβουη πρωτεύουσα της Κρήτης και το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού - το περίφημο παλάτι του μυθικού βασιλιά Μίνωα - αξίζουν σαφώς την επίσκεψή σας. Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη και βασικός κόμβος της Κρήτης.  Αν και οι εικόνες αταξίας δεν λείπουν, το ιστορικό κέντρο στην παλιά πόλη αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Εδώ, ίχνη του παρελθόντος συνυπάρχουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής: δρόμοι με μοντέρνα καταστήματα, μεγάλες αλυσίδες, κομψά καφέ και ταβέρνες πλαισιώνουν θαυμάσια ιστορικά κτίρια, αξιοθέατα και μουσεία. Φεύγοντας μένει κανείς με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Crete Golf Club στη Χερσόνησο
Το πλέον σύγχρονο γήπεδο γκολφ στην Κρήτη 18 οπών, η κάθε μια από αυτές έχει κατασκευαστεί και αρμονικά ενσωματωθεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το γήπεδο παρέχει μεγάλους χώρους εξάσκησης, που περιλαμβάνει ακόμα και έκταση προσβάσιμη για αμαξίδια με χωρικότητα για 38 παίκτες. Η κάθε οπή έχει την επιλογή τεσσάρων θέσεων, κατάλληλη για κάθε παίκτη, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Ένα μοναδικό "desert-style" γήπεδο με εξαιρετική θέα και ανοιχτό κήπο που βλέπει στις τρεις λίμνες και ένα γήπεδο πρασίνου. Ακόμα παρέχει άνετο εστιατόριο και κατάστημα εξοπλισμού. Μπαστούνια, καρότσια και αμαξίδια είναι προς ενοικίαση.