ΒΑΙ

Βορειοανατολικά της Κρήτης βρίσκεται η παραλία με τους φοίνικες του Βάι. Από την πρωτεύουσα, το Ηράκλειο, χρειάζονται περίπου 2,5 ώρες για να φτάσετε εκεί. Η φυσική παραλία μήκους περίπου 300 μέτρων βρίσκεται μπροστά από ένα σπάνιο φοινικόδασος. Με περίπου 5000 φοίνικες, είναι το μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης.

Το Βάι έχει χρυσή, λεπτόκοκκη άμμο διάσπαρτη με πέτρες στο βόρειο άκρο της παραλίας. Το νερό είναι εκπληκτικά καθαρό και έχει όμορφες αποχρώσεις του μπλε. Η παραλία είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες ανέσεις όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι εξαιρετικά δημοφιλείς μήνες για το Βάι. Εναλλακτικά, για όσους θέλουν λίγη περισσότερη μοναξιά, η παραλία της Ψιλής Άμμου απέχει μόλις 200 μέτρα. Ψιλή Άμμος, που σημαίνει “λεπτή άμμος” στα ελληνικά, αναφέρεται στην ποσότητα άμμου σε αυτή την παραλία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν ανέσεις σε κοντινή απόσταση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.