ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ

Το Κρητικό υπαίθριο μουσείο “ΛΥΧΝΟΣΤΆΤΗΣ” βρίσκεται στη Χερσόνησο, μόλις λίγα λεπτά από την ακτή. Υπάρχουν τέσσερις κύριες συλλογές: Η συλλογή Φύση και Χλωρίδα περιλαμβάνει κήπους με οπωροφόρα δέντρα, αρωματικά βότανα, κάκτους, θάμνους και φυτά, καθώς και κρητικές πέτρες και ορυκτά.
Η απεικόνιση της παραδοσιακής ζωής στην Κρήτη περιλαμβάνεται στην εθνογραφική συλλογή. Στην Πινακοθήκη Καλλιτεχνών του Λαού, στο υπαίθριο θέατρο και στον εκθεσιακό χώρο, υπάρχει μια συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων λαϊκών καλλιτεχνών. Εξοπλισμός από προηγούμενες, προβιομηχανικές συλλογές τεχνολογίας. Το οπτικοακουστικό τμήμα του μουσείου παράγει βίντεο, CD-ROM και DVD, τα οποία προβάλλονται καθημερινά στις αίθουσες πολυμέσων και συνεδριάσεων.
Υπάρχει επίσης ένα καφέ και ένα πωλητήριο μουσείου. Το μουσείο βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1997 για τις οικολογικές πρωτοβουλίες του και ήταν υποψήφιο για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2010». Καθημερινά διοργανώνονται ξεναγήσεις στον «ΛΥΧΝΟΣΤΆΤΗ».

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.