ΜΟΝΗ ΚΕΡΑΣ

Η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας χτίστηκε τον 14ο αιώνα στην ανατολική όχθη του παραπόταμου του Ακεδιανού. Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, ορισμένοι καταρράκτες σχηματίζονται στον περίβολο της εκκλησίας. Το αγρόκτημα έχει κάποια εμφανή ερείπια θεμελίων. Είναι τα ερείπια μιας εκκλησίας του 7ου αιώνα που αρχικά βρισκόταν στα ερείπια ενός παλαιότερου ναού. Κάτω από την τεράστια, 600 ετών βελανιδιά, παγκάκια σας προσκαλούν να παραμείνετε.
Προκειμένου να φιλοξενηθεί ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών στο μοναστήρι, δημιουργήθηκε εκεί ξενώνας. Σήμερα λειτουργεί γυναικείο εργαστήριο υφαντικής για την υφαντική παράδοση του Αγίου Θωμά. Από το 1935 έως το 1962 λειτούργησε ως μοναστήρι. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, χρησίμευσε ως ξενώνας για τους ντόπιους. Το μοναστήρι έμεινε άδειο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν το 1992.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.