ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Σε ένα νησί όπου οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν φυλακισμένοι μέχρι το 1957, προέκυψε μια ιστορία αγάπης και λύπης, χωρισμού και φόβου.
Αν και η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί και ονομάζεται το νησί των απόκληρων, είναι μια συναρπαστική ιστορία. Οι Ενετοί έχτισαν εκεί ένα ισχυρό κάστρο το 1579 πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας ακρόπολης. Το νησί παρέμεινε υπό βενετική κυριαρχία για σχεδόν άλλο μισό αιώνα μέχρι που παραδόθηκε το 1715, ακόμη και μετά την κατάκτηση της υπόλοιπης Κρήτης από τους Οθωμανούς το 1715 και το 1669. Σήμερα, χρησιμεύει ως φυσικός μηχανισμός ασφαλείας για το λιμάνι της Ελούντας.
Δεδομένου ότι η Σπιναλόγκα είναι ο δεύτερος πιο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό, εκατοντάδες επισκέπτες φεύγουν κάθε καλοκαίρι με βάρκα από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να την επισκεφθούν.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.