ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΥΛΕΣ

Κούλες, που σημαίνει «φρούριο» στα τουρκικά, είναι το όνομα του βενετσιάνικου κάστρου στο Ηράκλειο. Το λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φρούριο. Μια μεγάλη, διώροφη αμυντική κατασκευή που ονομάζεται Κάστρο Κούλες χρησίμευε κάποτε ως φύλακας εισόδου στο λιμάνι. Όταν οι Ενετοί πήραν τον έλεγχο της πόλης στις αρχές του 13ου αιώνα, έχτισαν το κάστρο.
Ο κύριος σκοπός της κατασκευής του φρουρίου ήταν η αποθήκευση τροφίμων και στρατιωτικών προμηθειών. Επιπλέον, χρησίμευσε ως φυλακή και διαμερίσματα διοικητή. Το κάστρο καταστράφηκε ολοσχερώς από ισχυρό σεισμό το 1303 και ξαναχτίστηκε από τους Γενουάτες. Η τελική αποκατάσταση του φρουρίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1523 και 1540. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, το κάστρο μετατράπηκε και πάλι σε φυλακή.
Η αρχιτεκτονική του κάστρου είναι σε παραδοσιακό βενετσιάνικο στυλ. Χτίστηκε από πέτρα με τέτοιο τρόπο ώστε οι τοίχοι του να μπορούν να προστατεύσουν τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού. Ο υπάλληλος του Καστελάνου υπεύθυνος για την ασφάλεια του κάστρου, καθώς και τα σπίτια των καπεταναίων και άλλων αξιωματούχων, στεγάζονταν εντός των ισχυρών τειχών, τα οποία χωρίζονταν σε 26 διαμερίσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.