ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

Σε ένα λόφο δυτικά των Μοιρών, στο δρόμο προς το Τουμπάκι, βρίσκονται τα ερείπια της πόλης της Φαιστού (ή Φαιστού). Το πρώην ανάκτορο της Φαιστού χτίστηκε μεταξύ 1900 και 1700 π.Χ. σε αναχώματα από τη νεολιθική και πρωτομινωική περίοδο (3000-2000 π.Χ.).
Αυτό το ιστορικό ανάκτορο περιείχε βασικά μινωικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως πλακόστρωτες αυλές, αρκετές πύλες και ένα καλά εξοπλισμένο παλάτι. Η σωζόμενη πρόσοψη και οι φεγγίτες είχαν κατεδαφιστεί και ξαναχτιστεί δύο φορές. Μετά από μια άλλη καταστροφή το 1700 π.Χ., τα ερείπια ισοπεδώθηκαν και πάνω τους χτίστηκε ένα εκσυγχρονισμένο ανάκτορο, η ύπαρξη του οποίου διήρκεσε μέχρι περίπου το 1450 π.Χ.
Ο περίφημος δίσκος της Φαιστού, μια σημαντική συλλογή αγγείων με διάφορα διακοσμητικά χρώματα και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα από το ανάκτορο εκτίθενται στο Μουσείο Ηρακλείου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.