ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΑ – ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟ

Η τιτάνια Ρέα έκρυψε τον γιο της Δία στο Δικταίο Σπήλαιο για να τον κρατήσει μακριά από τον σκληρό πατέρα του Κρόνο, ο οποίος είχε την κακή συνήθεια να καταβροχθίζει τα παιδιά του. Επιπλέον, ο ερωτευμένος Δίας συνόδευσε την πριγκίπισσα Ευρώπη εδώ για να προετοιμαστεί για το γάμο της. Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1025 μέτρων στις απόκρημνες βόρειες πλαγιές του όρους Δίκτη, κοντά στο χωριό Ψυχρό. Είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα αρχαιολογικά μνημεία της Κρήτης και αναφέρεται από τους ντόπιους ως Ψυχρό από το όνομα του οικισμού.
Πάρτε τη φιδωτή διαδρομή μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου και την πόλη του Ψυχρού, ξεκινώντας από τη Σταλίδα, τη Χερσόνησο ή τα Μάλια. Η πανοραμική θέα και τα άγρια αρωματικά φυτά που ευωδιάζουν τον αέρα του βουνού θα σας κόψουν την ανάσα. Μπορείτε να φτάσετε στην είσοδο του σπηλαίου ακολουθώντας το βραχώδες μονοπάτι με τις βελανιδιές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.